Piano- en muziekdocent, pianist en muziekregisseur

Pianoles aan huis en pianobegeleiding

Ensemble

Geertje Hoekstra, fluitist, en ik spelen samen kamermuziek als een ensemble. Ik heb Geertje leren kennen in Oktober 2018. Sindsdien spelen we regelmatig samen en geven we concerten.

Wilt u ons boeken voor een concert of een evenement? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en voor wat we kunnen bieden.

 

Over Geertje Hoekstra

"Geertje Hoekstra studeerde hoofdvak dwarsfluit aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Zij vervolgde haar studie bij Patrick Gallois aan de École Nationale de Musique Aulnay-sous-Bois (Parijs), waar zij de Superieure Premier Prix behaalde, en bij Jo Hagen aan het conservatorium van Rotterdam. Daarnaast nam ze onder andere les bij Abbie de Quant en Derek Moore en volgde ze masterclasses bij Trevor Wye, William Bennet, Geoffrey Gilbert en Alain Marion.

Geertje Hoekstra speelde jarenlang als vaste remplaçant bij verschillende orkesten in Nederland, waaronder het Frysk Orkest, Opera Forum en de Hoofdstadoperette, en werkte mee aan verschillende musicalproducties. Als soliste vertolkte ze onder andere het Piccoloconcert in C van Vivaldi, maakte ze een tournee met het Festivalorkest Pontarlier door Frankrijk met het Vijfde Brandenburgse concert van Bach en bij  het orkest Wiener Melange soleerde zij op piccolo in Le Merle Blanc van Damaré.

Als docente was ze verbonden aan het Gemeentelijk Muziekinstituut Leeuwarden en werkte ze onder andere voor de SKVR in Rotterdam.

Momenteel is Geertje Hoekstra eerste fluitist bij Symfonieorkest Rijnmond. Ook vormt ze een vast duo met pianiste Lita Kranendonk en is ze regelmatig te horen in diverse kamermuziekensembles."