Piano- en muziekdocent, pianist en muziekregisseur

Pianoles aan huis en pianobegeleiding

Bio

Lita Kranendonk is een Indonesische pianist en piano- en muziekdocent die sinds 2016 in Nederland woont.

Ze leerde vanaf 4 jaar piano spelen op de muziekschool in Jakarta. Ze heeft in 2005 haar diploma klassieke piano cum laude behaald op het conservatorium SM YPM in Jakarta bij Vanda Tiodang. Daarnaast heeft zij een dubbel bachelordiploma Engelse taal en educatie van de Atma Jaya Katolieke Universiteit in Jakarta.

Ze heeft inmiddels meer dan 12 jaar ervaring met doceren van muziek op muziekscholen, instituten en de Gandhi Memorial International School. Naast het doceren van muziek op de internationale school was zij ook muziekregisseur voor musicals,  leidde ze orkesten en koren en coachte ze diverse bands.

Daarbij werkte zij in educatie management bij Singapore International School en heeft ze ook Engels en zakelijk Engels gegeven aan kinderen tot volwassenen bij English First in Jakarta.

Ze heeft verschillende recitals en kamermuziekconcerten gegeven, ze speelde in verschillende muziekensembles en in een jazz band. Ze heeft ook diverse koren begeleid.

Naast pianodocent is Lita momenteel werkzaam als ensemble duo met fluitiste Geertje Hoekstra. Ze is ook vaak te horen in diverse kamermuziekensembles.

N.D. Kranendonk - Recital