Piano- en muziekdocent, pianist en muziekregisseur

Pianoles aan huis en pianobegeleiding

Bio

Lita Kranendonk is een piano- en muziekdocent en pianist die sinds 2016 in Nederland woont.

Ze leerde vanaf 4 jaar piano spelen op de muziekschool in Jakarta. Ze heeft in 2005 haar diploma klassieke piano "Judicium A" behaald op het SM YPM in Jakarta bij Vanda Tiodang. Zij heeft een dubbel bachelordiploma in Engelse taal en educatie van de Atma Jaya Katholieke Universiteit in Jakarta.

Ze heeft sinds 2005 ervaring met doceren van muziek op muziekscholen en de Gandhi Memorial International School, en als privé piano docent. Zij was ook muziekregisseur voor schoolmusicals,  leidde studentenorkesten en -koren en coachte diverse bands.

Daarbij werkte zij in educatie management bij Singapore International School en heeft ze ook Engels en zakelijk Engels gegeven aan kinderen tot volwassenen bij English First in Jakarta.

Ze heeft verschillende kamermuziekconcerten gegeven, ze speelde in verschillende muziekensembles en in een jazz band. Ze heeft ook diverse koren begeleid.

Naast pianodocent volgt Lita momenteel een pre-master psychologie programma. Zij was ook werkzaam als ensemble duo met fluitiste Geertje Hoekstra. Door Covid is dat tijdelijk gestopt.

N.D. Kranendonk - Recital